KLIMAATROUTE QUICKSCAN

Energiekosten zijn helaas een belangrijk onderdeel van de begroting van (buiten) sportverenigingen. Juist op deze kosten kan vaak veel bespaard worden. De faciliteiten en het gebruikers profiel van een sportvereniging bieden een uitdagend vraagstuk waar Klimaatroute graag mee aan de slag gaat. We mogen jaarlijks ruim 150 verenigingen hierbij begeleiden in samenwerking met de grote sportbonden als KNVB en KNLTB. Met de nieuwe subsidie regeling, na de afschaffing van de Ecotax, verandert er veel voor verenigingen. Juist voor deze periode is het Klimaatroute traject zeer geschikt. We dragen zorg voor een soepele overgang, waar verenigingen de vruchten plukken van de nieuwe subsidie regeling.

 

HOE GAAT HET PROCES IN ZIJN WERK?

De Klimaatroute voert voor al haar klanten een traject op maat uit, waarbij kwaliteit en klantcontact centraal staan.

  • Klimaatroute voert met ervaren adviseurs en zelf ontwikkelde software de QuickScan uit bij de vereniging op locatie.
  • De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming, watergebruik en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie.
  • Het rapport wordt binnen 2 weken persoonlijk met de vereniging besproken om eventuele onduidelijkheden weg te nemen.
  • Verenigingen hebben naar aanleiding van deze opvolging de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen. Klimaatroute kan hierbij een rol spelen bij het selecteren van leveranciers of het opvragen van offertes, maar dit is absoluut niet verplicht om onafhankelijkheid te waarborgen.
  • Na de opvolging worden verenigingen gedurende minimaal één jaar begeleidt bij het nemen van stappen tot een meer energie efficiënte beleid. In dit traject ontvangen verenigingen tevens begeleiding bij het vinden van diverse subsidie mogelijkheden en het bepalen van fiscale voordelen bij het investeren in energie besparing.