KLIMAATROUTE QUICKSCAN

Sinds 2011 heeft Klimaatroute al ruim 15.000 ondernemingen mogen bezoeken met onze QuickScan energiebesparing. Bij ongeveer 80% van de Nederlandse bedrijven valt namelijk nog veel te winnen wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking. Klimaatroute geeft ondernemers inzicht over hoe ze bewuster kunnen omgaan met het energieverbruik binnen de bedrijfsvoering. Dit is goed voor het klimaat en bespaart kostbare grondstoffen, maar het is tevens belangrijk dat ondernemers hiermee de energiekosten significant kunnen verlagen. Ervaring leert dat in minder dan 3 jaar gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten kan worden bespaard.

 

HOE GAAT HET PROCES IN ZIJN WERK?

De Klimaatroute voert voor al haar klanten een traject op maat uit, waarbij kwaliteit en
klantcontact centraal staan.

  • Klimaatroute voert met ervaren adviseurs en zelf ontwikkelde software de QuickScan uit bij ondernemers op locatie.
  • De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie.
  • Het rapport wordt binnen 2 weken persoonlijk met de ondernemer besproken om eventuele onduidelijkheden weg te nemen.
  • Ondernemers hebben naar aanleiding van deze opvolging de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen. Klimaatroute kan hierbij een rol spelen bij het selecteren van leveranciers of het opvragen van offertes, maar dit is absoluut niet verplicht om onafhankelijkheid te waarborgen.
  • Na de opvolging worden ondernemers gedurende minimaal één jaar begeleidt bij het nemen van stappen tot een meer energie efficiënte bedrijfsvoering. In dit traject ontvangen ondernemers tevens begeleiding bij het vinden van diverse subsidie mogelijkheden en het bepalen van fiscale voordelen bij het investeren in energiebesparing.