KLIMAATROUTE QUICKSCAN

In navolging op de zeer succesvolle Klimaatroute aanpak in het MKB biedt Klimaatroute deze aanpak sinds begin 2014 ook aan voor particuliere woningeigenaren. De afgelopen jaren hebben we ruim 2.000 huishoudens op mogen nemen in een Klimaatroute traject. Vooral bij oudere woningen valt namelijk nog veel te winnen wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking. Er zijn veel mogelijkheden tot energie efficiëntie en de voordelen voor de bewoners lopen vaak op tot meer dan Euro 1.000, per jaar. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

 

HOE GAAT HET PROCES IN ZIJN WERK?

De Klimaatroute voert voor al haar klanten een traject op maat uit, waarbij kwaliteit en klantcontact centraal staan.

  • Klimaatroute voert met ervaren adviseurs en zelf ontwikkelde software de QuickScan uit bij de bewoner op locatie.
  • De adviseur kijkt tijdens de opname naar de verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en mogelijkheden tot opwekken van duurzame energie.
  • Het rapport wordt binnen 2 weken persoonlijk met de bewoner besproken om eventuele onduidelijkheden weg te nemen.
  • Bewoners hebben naar aanleiding van deze opvolging de mogelijkheid om direct offertes aan te vragen. Klimaatroute kan hierbij een rol spelen bij het selecteren van leveranciers of het opvragen van offertes, maar dit is absoluut niet verplicht om onafhankelijkheid te waarborgen.
  • Na de opvolging worden bewoners gedurende minimaal één jaar begeleidt bij het nemen van stappen tot een meer energie efficiënte huishouding. In dit traject ontvangen bewoners tevens begeleiding bij het vinden van diverse subsidie mogelijkheden.