Informatieplicht per 1-1-2019. 

De informatieplicht betekent dat u vóór 1 juli 2019 zelf aan de overheid moet melden hoe u energie bespaart. Deze aanpassing op de wet Milieubeheer zorgt ervoor dat de overheid makkelijker in staat is om op deze wet te handhaven. Zorg dat u tijdig melding van uw genomen energiebesparende maatregelen maakt. Klimaatroute kan u daarbij helpen. Maak direct een afspraak met een adviseur of laat uw gegevens achter om terug gebeld te worden.

Wat houdt de informatieplicht in?

Vanaf 2019 moeten bedrijven - die onder de wet Milieubeheer vallen - elke 4 jaar melden welke maatregelen zijn genomen om energie te besparen. De eerste melding moet vóór 1 juli 2019 bij de overheid binnen zijn.

Klimaatroute zorgt dat u aan uw informatieverplichting voldoet

Wanneer de informatieplicht voor u geldt dan moet u voor 1 juli 2019 bij de overheid aangeven welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen. Een tijdrovende klus waarbij het nauw aankomt op de gedetailleerde informatie in de melding. Klimaatroute neemt u dit volledig uit handen. Een adviseur komt bij u op locatie en vult samen met u de tooling van de overheid in.

Kosten Informatieplichtservice

 De kosten voor het volledige traject bedragen eenmalig € 700,- exclusief BTW.

Welke bedrijven vallen onder de wet Milieubeheer en de informatieplicht?

De informatieplicht energiebesparing geldt voor alle bedrijven die verplicht energie moeten besparen.
Deze verplichting geldt voor bedrijven met het volgende verbruik:

  • uw bedrijf verbruikt jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit, en/ of;
  • uw bedrijf verbruikt jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas.

Welke maatregelen u verplicht worden gesteld is afhankelijk van de branche en de omstandigheden waarin u verkeert. Er is een lijst met erkende maatregelen opgesteld die u verplicht gesteld kunnen worden op een natuurlijk of zelfstandig moment. Onze adviseurs helpen u hier graag mee verder.

Benieuwd naar uw verplichtingen op het gebied van energiebesparing?

Laat uw contactgegevens achter en we bellen u zo snel mogelijk terug.