Klimaatroute heeft als adviesbureau ruime ervaring in het adviseren en begeleiden van woningeigenaren en huurders die willen kijken hoe ze hun huis kunnen verduurzamen. In de afgelopen jaren hebben we met onze ‘Duurzaam Wonen’ dienstverlening al zeker 20.000 bewonersadvies gegeven over energiebesparende maatregelen en duurzame opwekking.

 

Bent u woningeigenaar?
Wanneer u een koopwoning bezit, heeft u zelf direct belang bij de verduurzaming van uw huis. Vooral bij oudere woningen valt er nog veel te winnen wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking. Zo kunnen isolatiemaatregelen het wooncomfort direct verbeteren en kunt u d.m.v. zonnepalen uw eigen duurzame energie opwekken. Dergelijke maatregelen kunnen daarnaast de waarde van een woning verhogen terwijl uw energierekening omlaag gaat. Een win-win situatie dus voor uw portemonnee en het milieu!  

Wat kunt u verwachten? De adviseur komt bij u langs aan de deur en voert een energiescan uit met behulp van onze speciaal ontwikkelde software. Na dit bezoek ontvangt u direct een indicatief rapport gericht op de besparingsmogelijkheden in uw woning. Er wordt een telefonische afspraak ingepland zodat het adviesrapport uitgebreid met u besproken kan worden. Tijdens dit gesprek nemen we met u door welke maatregelen in uw specifieke situatie kansen bieden en hoeveel energie er bespaard of opgewekt kan worden. Heeft u vragen over de vervolgstappen? Wij nemen altijd de subsidie- en andere financiële mogelijkheden met u door, daarnaast kunnen onze adviseurs een rol spelen bij het opvragen van vrijblijvende offertes en het selecteren van uitvoerende partijen.

 

Bent u huurder?
Ook wanneer u geen woningeigenaar bent, willen we u graag helpen met de verduurzaming van uw huurwoning! In veel huurwoningen liggen er nog kansen om direct energie te besparen en daarom bieden wij u in samenwerking met onze opdrachtgevers kosteloos producten aan die direct een vermindering op de energierekening opleveren. Door het aanschaffen van bijv. ledlampen, radiatorfolie of waterzuinige producten, bespaart u direct op elektra-, gas- of waterkosten. 

Wat kunt u van ons verwachten? In de brief waarin ons huis-aan-huisbezoek wordt aangekondigd, staat ook vermeld op welke data we in uw wijk langs zullen komen. Tijdens dit bezoek zullen we aan de deur met u doornemen welke opties het beste bij uw situatie passen; u ontvangt een bevestiging van de bestelde producten en één van onze adviseurs levert u binnen enkele uren uw producten inclusief uitleg over hoe deze te installeren. Zie ook onze pagina voor verdere productuitleg.

Interesse?
Heeft u nog geen brief ontvangen van uw gemeente of woningcorporatie en wilt u toch al graag met ons in contact komen, mail dan naar duurzaamwonen@klimaatroute.nl of bel naar 020 244 3977. Bent u woningeigenaar en maakt u liever een telefonische afspraak? Neem dan ook contact met ons op en wij plannen een afspraak met een van onze adviseurs in. 

 

We hebben momenteel projecten lopen in de gemeenten Almere, Amersfoort, Assen, Haarlem, Heemskerk, Velsen en Zandvoort. Later dit jaar zijn onze adviseurs ook actief in Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede, Uitgeest en Texel.

Uiteraard houden wij rekening met actuele maatregelen omtrent COVID19 om uw veiligheid en die van onze werknemers te kunnen garanderen. We houden ten allen tijden 1.5 meter afstand en voeren onze gesprekken aan de deur, we gaan uw woning niet binnen.